Prenovljeni Golf Plus pri nas

6. 5. 2009
Deli

Praktičen in družinski Golf Plus, ki po krivičnem 'živi' v senci klasičnega Golfa, je zdaj, po dobrih 3, 5 leta na trgu, prenovljen.

Spremenjene so vse luči, odbijača, motorna maska, odbijača (vse v slogu nove oblike Volkswagnov), zadnja šipa, platišča in (nižja) vzdolžna strešna nosilca (izbira! ) pa volanski obroč, sedežne prevleke, merilniki ter upravljanje klimatskega dela. Novi (zanj) so tudi motorji; turbodizli imajo po novem sistem skupnega voda in serijski filter delcev(! ), pri bencinskih pa sta dva od treh nove družine TSI. Tudi tretjega, 1, 6-litrskega klasičnega, bo kmalu zamenjal 1, 2-litrski TSI.

Oprema Golfa Plus je skoraj povsem enaka Golfovi, le da ima šest namesto sedem varnostnih blazin (nima kolenske za voznika) ter da je zadnja klop pomična (16 centimetrov), je pa od primerljivega petvratnega Golfa za okoli 800 evrov dražji. To pomeni cenovni razpon od 17.842 (1.6 Trendline) do 25.952 evrov (2.0 TDI 140 DSG), vmes pa je 26 različic, ki upoštevajo šest motorjev, štiri menjalnike in tri pakete opreme.

Foto: Volkswagen