Prenovljeni Volkswagen Golf Plus

11. 12. 2008
Deli

Volkswagen predstavlja izpopolnjeni Golf Plus z deloma zmanjšanimi vrednostmi porabe goriva: že samo uvedba motorjev TDI z vbrizgavanjem preko skupnega voda prinaša prihranek do 0, 8 l goriva na 100 km (odvisno od moči motorja). Na evropskih tržiščih bo kupcem na voljo že marca 2009.

Po svojem videzu se novi Golf Plus navezuje na aktualno, 6. generacijo Golfa s klasično zasnovo, kar jasno odraža predvsem njegov sprednji del. Na novo zasnovani so zadnji odbijač in strešne letve. Piko na i optičnih sprememb zunanjosti predstavljajo nova jeklena in aluminijasta platišča. V notranjosti se novi Golf ponaša s številnimi novimi detajli, kot so nove sedežne prevleke. Iz Golfa je prevzel instrumente, volane in upravljalne funkcije avtomatske klimatske naprave Climatronic nove generacije.

Tudi po tehnični plati se Golf Plus navezuje na komponente, ki jih je v ta Volkswagnov segment uvedel novi Golf. Mednje poleg novih motorjev TDI z vbrizgavanjem preko skupnega voda, katerih razpon moči sega od 66 kW do 103 kW, sodijo tudi številne druge inovacije. Klasični samodejni menjalnik je nadomestil menjalnik z dvojno sklopko (DSG), ki tako v 6- kot tudi v 7-stopenjski izvedbi prispeva pomemben delež k varčni in dinamični vožnji z Golfom Plus.

Novost v ponudbi za Golf Plus so opcijski sistem za samodejno uravnavanje razdalje (ACC), parkirni sistem Park Assist in kamera za vzvratno vožnjo. Nenazadnje velja še poudariti, da so vsi paketi opreme (Trendline, Comfortline in najbogatejši Highline) strukturirani povsem na novo.

Foto: Volkswagen

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"