Prenovljeni Zoe zdaj brez najema baterij

1. 12. 2014
Deli
Prenovljeni Zoe zdaj brez najema baterij

Pri britanskem uvozniku za Renault so napovedali, da bo Zoe odslej moč kupiti tudi brez najema baterij.

Renaultov električni Zoe je namreč moč sedaj kupiti le tako, da kupec avto kupi, baterijo pa najame. Mesečna najemnina je odvisna od števila prevoženih kilometrov, ob tem pa Renault baterijo, če ta izgubi več kot 20 odstotkov kapacitete, zamenja brezplačno.

A ker so kupci zahtevali, da kupijo celoten avtomobil z baterijo vred, so sedaj najprej na angleškem trgu pripravili nov način nakupa. Namesto dosedanjih 17 in pol tisoč evrov, kolikor stane Zoe v VB ob najemu baterije, je cena za celoten nakup dobrih 22 tisočakov (obakrat z že odšteto državno subvencijo), kar pomeni, da bi se na nemškem trgu Zoe z 21.700 evrov (brez subvencije) podražil na okoli 26 tisočakov. Ob tem ima baterija baterija 5 let oziroma 100 tisoč kilometrov garancije, vanjo pa je všteta tudi menjava, če njena kapaciteta pade pod 70 odstotkov.

Ob tem je Zoe dobil tudi temnejšo barvo zgornjega dela armaturne plošče (za manj odsevov v vetrobranskem steklu) ter oznako i, po katerem ga bo moč ločiti od modelov z baterijo v najemu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja