Prihaja Mini z več kot 300 'konji' pod pokrovom

14. 2. 2019
Deli

Oznaka GP na Miniju gotovo vzbudi veliko pričakovanj in enako velja za Minijevega novinca za leto 2020, Mini John Cooper Works GP, ki ga bodo izdelali v le 3.000 primerkih in bo iz turbobencinskega štirivaljnika s pomočjo dveh turbo puhal iztisnil več kot 300 'konjev'.

Mini je že septembra 2017 na avtomobilskem salonu v Frankfurtu prvič predstavil študijo svojega najmočnejšega modela, ki ji je namenil velika sprednja in zadnja odbijača, vpadljiv strešni spojler in velik nabor lahkih materialov. Študija je sicer izhajala iz prejšnjih modelov z oznako John Cooper Works GP.

Razvoj novega serijskega Minija z enako oznako trenutno vstopa v ključno fazo preizkusov na dirkališčih, kjer se bodo avtomobili vozili v prihodnjih mesecih. Tehniki se bodo posvetili predvsem natančnim nastavitvam podvozja, ki bo moralo seveda poskrbeti za uspešen prenos silovite motorne moči na cesto, izpili pa bodo tudi aerodinamiko in optimizirali maso.

Če bo razvoj uspešen, bi moral novi Mini John Cooper Works GP seveda premagati tudi predhodnika iz leta 2012, ki je s severno pentljo dirkališča Nürburgring opravil v osmih minutah in triindvajsetih sekundah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"