Prihaja prenovljeni BMW X3

10. 2. 2014
Deli

BMWjev srednje veliki SUV X3 je prišel v avtomobilska srednja leta, zato so ga Bavarci pomladili.

Največ sprememb je X3 doživel pod motornim pokrovom, kjer predvsem turbodizli ponujajo boljše zmogljivosti in čistejše izpuhe (in nižjo porabo, tudi do 7 odstotkov) kot dosedanji modeli tako pri dizelskih kot pri bencinskih motorjih. Vstopni dizelski model (X3 sDrive18d) poganja dvolitrski turbodizel s 150 'konji' in 131g izpustov CO2, ima po pogon zadaj in ročni šeststopenjski menjalnik. Ostali trije dizli imajo štirikolesni pogon (xDrive20d s 190, xDrive30d z 257 in xDrive35d s 313 'konji'), močnejša dva tudi samodejni menjalnik.

X3 je v paketu EfficientDynamics dobil še sistem Auto Start Stop, funkcijo jadranja (ko samodejni menjalnik prekine povezavo med motorjem in kolesi) in regeneracijo energije pri zaviranju. Vanj bodo vgrajevali tudi najnovejšo različico asistenčnih sistemov in BMW ConnectedDrivea.

Navzven boste prenovljeni X3 prepoznali po novih lučeh, novi obrobi ledvičk, spremembah na prednjem in zadnjem odbijaču, zaradi česar je X3 sedaj bolj podoben večjemu bratu X5. Malce sprememb je tudi v notranjosti, predvsem pri podrobnostih. Prenovljeni BMW X3 bo v prodajne slone zapeljal predvidoma junija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja