Prihaja Terminator: Genisys

Včeraj, v četrtek, 2. julija, je na redne sporede slovenskih kinematografov prišlo peto poglavje kultne franšize Terminator. Terminator Genisys prinaša obljubo zares vrhunske kombinacije akcijskih prizorov, dramatičnih posebnih učinkov in Arnoldovega prepoznavnega humorja. Za piko na i pa bo poskrbela še Emilia Clarke, poznana kot Daenerys Targaryen oziroma Mati zmajev iz priljubljene serije Igra prestolov, ki se bo tokrat morala boriti brez pomoči svojih zmajev.

Prihaja Terminator: Genisys (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
3. 7. 2015 | Promocijsko sporočilo

Legendarni Arnold Schwarzenegger ponovno v vlogi kultnega ubijalskega stroja iz prihodnosti!

»Če so vam všeč filmi o Terminatorju, vas bo ta navdušil.« – James Cameron

Iz napovednikov prihajajočega filma TERMINATOR: GENISYS lahko razberemo, da bo peti del kultne franšize za vedno spremenil tok zgodovine. Po pričakovanjih se bomo zopet znašli sredi vojne med človeštvom in stroji, ki pa se bo še bolj zaostrila, saj se bo bitka odvijala tako v preteklosti kot tudi v sedanjosti. Končno se na prizorišče vrača tudi legendarni Arnold Schwarzenegger, katerega so zvesti privrženci močno pogrešali v četrtem delu, kjer so ga upodobili s pomočjo računalniške tehnologije.

Kot je obljubil, se je ponovno vrnil, sicer v postarani različici, saj je zgornja plast Terminatorja človeška in posledično podvržena staranju. Tokrat mu bo v vlogi Sarah Connor družbo delala Emilia Clarke, poznana kot Daenerys Targaryen oziroma Mati zmajev iz priljubljene serije Igra prestolov.

Svoje navdušenje nad filmom je že izrazil tudi oče franšize James Cameron, ki se je kot soscenarist in režiser podpisal pod prva dva filma. Trikratni dobitnik oskarja je bil po ogledu povsem prevzet nad preobratom zgodbe filma TERMINATOR GENISYS, ki po njegovem mnenju predstavlja preporod celotne franšize.

»Nisem vedel, kaj lahko pričakujem. Nisem ga režiral, nisem ga napisal, sem samo oboževalec,« začne Cameron in nadaljuje. »Najprej sem opazil nekatere znane elemente in dejstvo, da je film zelo spoštljiv do prvih dveh delov. Potem pa nenadoma sledi preobrat in me popelje na povsem drugačno popotovanje.«

O zgodbi:

Apokaliptičen svet bližnje prihodnosti še vedno pesti vse bolj brezupna vojna med človeštvom in ubijalskimi stroji. Da bi preprečili SODNI DAN in dokončno uničili nadvlado Skyneta, ki neusmiljeno iztreblja človeško raso, vodja odpora John Connor sprejme drzno odločitev. Poveljnika Kyla Reesa pošlje nazaj v preteklost – v leto 1984, da bi ustavil Terminatorja, zaščitil njegovo mati Sarah Connor in obvaroval prihodnost celotnega človeštva. Vendar pa Reesovo potovanje skozi čas sproži povsem nepričakovan niz dogodkov in za vedno spremeni tok zgodovine.

Ali bo človeštvo uspešno vrnilo udarec in si priborilo nadvlado nad stroji, boste izvedeli, če si ogledate film - TERMINATOR: GENISYS je že začel pohod po naših kinematografih.

Oglejte si napovednik:

Želite na ogled filma brezplačno? Sodelujte v nagradni igri za vstopnice tukaj>>>.