Priljubljen in zdaj prenovljen: Renault Captur v Sloveniji

5. 6. 2017
Deli

Po predstavitvi prenove na letošnjem ženevskem salonu je zdaj na slovenske ceste zapeljal osveženi Captur.

Nekaj rahlo spremenjenih potez na karoseriji (predvsem okviri žarometov, prenovljene zadnje luči ter platišča) bo osvežilo Capturjev videz. Tudi notranjost je spremenjena – tako, da zdaj zaradi uporabe drugačnih materialov daje občutek boljše kakovosti. Razen tega je Captur dobil tudi prenovljeno multimedijsko ponudbo, od sodobnejših tehnoloških dodatkov pa velja omeniti dodatke kot sta opozorilnik za nadzor vozil v voznikovem mrtvem kotu ter sistem samodejnega parkiranja (v vseh smereh).

Captur je takoj po začetku prodaje leta 2013 postal zelo priljubljena izbira, saj je predstavil tedaj novi razred majhnih križancev. Z več kot 5 tisoč prodanimi primerki v Sloveniji (730.000 sicer po vsem svetu) si je pridobil številne kupce, osvežitev pa bo pripomogla k boljšemu izhodišču glede ponudbe, saj se je med tem v novem razredu pojavilo že zelo veliko tekmecev. A Captur za zdaj ohranja vodilno mesto – tudi pri nas.

Kupci Capturja bodo še naprej lahko izbirali med šestimi paketi dodatne notranje opreme, zelo široka je tudi paleta izbire kombinacij dvo- ali enobarvne zunanjosti. Osnovna oprema je zdaj ob opremskih stopnjah Zen, Intens in Outdoor dobila še dodatek – Initiale Paris.

Še naprej so na voljo trije motorji s štirimi stopnjami zmogljivosti. Osnovni bencinski Captur Energy TCe 90 Zen stane po uradnem ceniku 15.890 evrov, a bo Renault za vse nakupe dodal še 1.600 evrov popusta, tako da je končna cena torej 14.290 evrov. Osnovni dizelski Captur Energy dci 90 Zen stane 16.290 evrov. Najbolje opremljena, torej Initiale Paris, staneta kot bencinska različica TCE 120 EDC 21.890 in kot dizelska dci 110 22.390 evrov.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja