Prva električna Alfa že čez dve leti?

15. 2. 2022 | Janoš Pečnik
Deli

Jean-Philippe Imparato je potrdil, da bo Alfa Romeo leta 2024 na trg poslal še tretji SUV.

Pri Alfa Romeu so s predstavitvijo modela Tonale v aktualno ponudbo dodali šele svoj tretji model. Stellantis ima sicer optimistične načrte s ponovno oživitvijo šarmantne italijanske znamke, ki naj bi jo končno pripeljala do celovitejšega nabora modelov. Jean-Philippe Imparato - generalni direktor, ki je zadolžen za to zahtevno nalogo, pravi, da je časov, ko so vnaprej registrirali avtomobile in jih prodajali pod ceno v izogib zapiranju tovarn, mimo. V prihodnje se želi znamka cenovno primerjati z BMW-jem.

Za Automotive News Europe je potrdil, da naslednji model prihaja leta 2024. To pa bo kompaktni SUV, ki se bo verjetno imenoval Brennero - podobno kot večja Stelvio in Tonale, se bo torej imenoval po italijanskem prelazu. Brennero je pravzaprav tudi eden pomembnejših mejnih prehodov z Avstrijo, z Modenno pa ga povezuje avtocesta A22. Italijani bodo za najmanjši SUV v ponudbi izkoristili Stellantisovo oziroma PSA-jevo platforme CMP, ki jo uporabljata na primer Peugeot 2008 in Mokka.

To pa pomeni, da bo Brennero prva Alfa, ki bo na voljo tudi z električnim pogonom, medtem ko bo prvi izključno električni model predstavljen leto kasneje (2025) in od takrat bodo pravzaprav vsi novi modeli Alfa Romea električni. Nekaj govora je bilo tudi o morebitni naslednici Giuliette, pri čemer odločitev o razvoju zaenkrat še visi v zraku. Tudi zanjo imajo v Stellantisu platformo, ki jo med drugim uporabljata nova Opel Astra in Peugeot 308.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja