Prva etapa tridnevnega ECOnova Rallyja se je uspešno zaključila; danes ob 14. uri se bo ustavil tudi v Ljubljani

24. 3. 2017
Deli

S štartom v Trstu se je začela prva etapa tridnevne ekološke dirke ECOnova Rally. Dvajset posadk iz 7 evropskih držav je včeraj prevozilo dobrih 155 kilometrov in etapo zaključilo v Piranu.

Iz Trsta so mimo Milj odpeljali proti Sloveniji. Pot jih je vodila skozi Šalaro in Korte do Kopra, kjer so se ustavili, da so napolnili svoje jeklene konjičke z do okolja prijaznimi energenti – vodikom, elektriko ter drugimi alternativnimi pogonskimi energijami in plini.

Drugi del dirke je potekal mimo Bresta in Jelovic na hrvaški strani meje ter skozi Gračišče in Kubed do končne postaje v Piranu.

Po neuradnih končnih rezultatih prve etape je sinoči najboljši čas dosegla posadka, ki jo sestavljata Elvis Georgiev in Elena Georgijeva. Druga je v cilj pripeljala posadka s članoma Aleksandrom Zevnikom in Alešem Hrastničem, tretja pa je parkirala posadka, v kateri sta Gregor Zdovc in Katja Kodba.

Danes so se udeleženci rallyja odpeljali na najdaljšo etapo od Pirana do Ljubljane in nazaj na Obalo. Prevoziti morajo preizkušnjo, ki je dolga kar 379 kilometrov preizkušnjo. Vmes se bodo ob 14. uri  ustavili tudi v Ljubljani bo na Kongresnem trgu, kjer bodo dobre pol ure polnili  svoje avtomobile.

Dirka se bo zaključila v soboto, 25. marca, v Portorožu s slovesno večerno razglasitvijo najboljših in podelitvijo pokala ECOnova.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"