Prve fotografije: novi Volvo S60

27. 11. 2009
Deli

Približno dva meseca za tem, ko smo pri Avto magazinu objavili odlične vohunske fotografije skoraj nezamaskiranega novega S60, so pri Volvu pokazali uradne fotografije.

Te potrjujejo, da novi S60 izhaja iz istoimenskega koncepta, po njem je podedoval tudi športne in dinamične linije, premierno pa bo pokazan na marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi. Od poletja 2010 ga bodo izdelovali v Volvovi belgijski tovarni.

Stephen Odell, predsednik pri podjetju Volvo Cars, je napovedal, da bo to najvarnejši Volvo, saj bodo Švedi vanj premierno vgradili sistem zaznavanja pešcev. Ta bo lahko avtomobil samodejno zavrl, če bo obstajala možnost, da zapelje v pešca.

Zanimivo je, da so pri Volvu S60 pokazali že štiri mesece pred svetovno premiero. Notranjosti in zadka Švedi še niso pokazali: ga pa znova kažemo mi. Novi S60 je sicer zgrajen na enaki platformi kot Ford Mondeo. Pri Volvu, ki je trenutno v fazi prodaje, najresnejši kupec pa je kitajski Geely, upajo, da bo novi S60 kos konkurenci, kot je BMW serije 3.