Prve fotografije: Renault Alpine

22. 7. 2013
Deli

V okolici Nordschleife so naši vohunski fotografi ujeli prve prototipe novega model Renault Alpine, ki ga Francozi razvijajo skupaj s Caterhamom.

Seveda gre za enega izmed prvih razvojnih modelov, zato se ta skriva pod kožo Lotusa Exige (hja, Renault in Lotus v F1 lepo sodelujeta), namenjen pa je predvsem razvoju podvozja. Tudi zato se takšen prototip opazili tudi na testiranjih za švedskega dobavitelja vzmetni in blažilcev Ohlins, kjer so ga njihovi razvojniki preizkušali skupaj s Cliom RS in Meganom RS.

Novi avto naj bi konkuriral predvsem (kot Renault Alpine) Porschejevemu Boxsterju, kot Caterham pa bo verjetno še bolj dirkaško orientiran in manj prestižen.

Renaultova verzija bo zato verjetno uporabljala dvolitrski turbo (iz Megana), seveda nameščen sredinko (in s pogonom zadaj), ki bo imel okoli 300 konjev, kar bi ob masi, ki naj ne bi presegala (vsaj ne zelo) 1.000 kilogramov, zagotavljalo odlične zmogljivost. Čisto mogoče je, da bo Caterhamova verzija še lažja in da jo bo poganjal 1,6-litrski turbo iz Clia.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol