Prvi Citroënov SUV

Teoretično je Citroën C-Crosser naprodaj v Sloveniji; znane so cene in prodajalci sprejemajo naročila. Žal pa sta zaradi velikega povpraševanja na Evropskih trgih v naše kraje zaenkrat prišla le dva primerka, zato ga bo težko videti in preskusiti.

19. 9. 2007

Pač pa Citroën Slovenija za vse morebitne kupce pripravlja Citroënovo karavano, ki bo krožila po Sloveniji v oktobru, preskusiti pa bo moč vse modele te znamke, vključno z novincem. Informacije in rezervacije na njihovi spletni strani!

C-Crosser pa je opremljen z odličnim turbodizlom koncerna PSA (2, 2 litra, 160 »konjev«, filter FAP), z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom (Vozili smo AM 15/2007) in je na voljo z dvema paketoma opreme.

Cenejši je Tendance (6 varnostnih blazin, ESP, samodejna jklimatska naprava, … za 33.900 evrov), držaji je Exclusive (usnje na sedežih, PDC, ksenonska žarometa, … za 37.700 evrov), ostaja pa še pet možnih dodatkov za doplačilo: barva, strešno okno, potem pa še navigacija, kamera za vzvratno vožnjo ter Hi-Fi avdio sistem v treh možnih kombinacijah. C-Crosser je sicer dvojček Peugeota 4007 oziroma trojček Mitsubishijevega Outlanderja. Prvi pride na naš trg predvidoma ob prelomu leta, drugi je že neklaj časa naprodaj, a zaenkrat le s šibkejšim turbodizlom. (VK)

Oglejte si še: