Prvi Citroënov SUV

19. 9. 2007
Deli

Teoretično je Citroën C-Crosser naprodaj v Sloveniji; znane so cene in prodajalci sprejemajo naročila. Žal pa sta zaradi velikega povpraševanja na Evropskih trgih v naše kraje zaenkrat prišla le dva primerka, zato ga bo težko videti in preskusiti.

Pač pa Citroën Slovenija za vse morebitne kupce pripravlja Citroënovo karavano, ki bo krožila po Sloveniji v oktobru, preskusiti pa bo moč vse modele te znamke, vključno z novincem. Informacije in rezervacije na njihovi spletni strani!

C-Crosser pa je opremljen z odličnim turbodizlom koncerna PSA (2, 2 litra, 160 »konjev«, filter FAP), z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom (Vozili smo AM 15/2007) in je na voljo z dvema paketoma opreme.

Cenejši je Tendance (6 varnostnih blazin, ESP, samodejna jklimatska naprava, … za 33.900 evrov), držaji je Exclusive (usnje na sedežih, PDC, ksenonska žarometa, … za 37.700 evrov), ostaja pa še pet možnih dodatkov za doplačilo: barva, strešno okno, potem pa še navigacija, kamera za vzvratno vožnjo ter Hi-Fi avdio sistem v treh možnih kombinacijah. C-Crosser je sicer dvojček Peugeota 4007 oziroma trojček Mitsubishijevega Outlanderja. Prvi pride na naš trg predvidoma ob prelomu leta, drugi je že neklaj časa naprodaj, a zaenkrat le s šibkejšim turbodizlom. (VK)

Oglejte si še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol