Prvi štirisedežni Masearatijev kabriolet!

19. 4. 2010
Deli

Maseratijeva zgodovina kabrioletov, ki se je začela že daljnega leta 1950 z modelom A6G Frua Spyder, vse do danes ni poznala kabrioleta s štirimi sedeži. Toliko jih ima novi GranCabrio, za katerega pri Maseratiju obljubljajo, da je na zadnjih sedežih prostora za dva do 180 centimetrov visoka potnika, ki sta poleg prostora deležna tudi vsega drugega udobja in prestiža te znamke.

Tudi GranCabrio uteleša vse vrednote blagovne znamke Maserati: atraktiven videz, prestižnost notranjosti in užitek v vožnji. Ta je lahko še posebej privlačna, saj je nad glavami platnena streha (možnost šestih barv! ), ki se lahko pospravi v zadek v 28 sekundah.

Njena triplastna zasnova zagotavlja odlično zvočno in toplotno zaščito, le 65 kilogramov skupne mase strehe pa pomaga pri razmeroma majhnem prirastku k skupni masi avtomobila, katerega (idealna) razdelitev mase med osi znaša 49 : 51 odstotkov.

Njegov 4, 7-litrski motor V8 zmore 323 kilovatov in požene ta kabriolet do 280 kilometrov na uro, menjalnik pa je samodejni šeststopenjski z možnostjo ročnega pretikanja – tudi z zavolanskima ročicama.

Sodobna mehanika je izjemno športno naravnana in zagotavlja prvovrstne vozne užitke, tudi ob pomoči elektronike za motor, menjalnik, podvozje in stabilizacijo vozila. Karoserija, katere količnik upora skozi zrak znaša 0, 35 (z odprto streho 0, 39), je na voljo v 14 barvah, in če sem prištejemo še možnost barvnih zavornih čeljusti ter različne oblike platišč, je samo kombinacij zunanjosti več kot 2.000.

Po pričakovanju je serijska oprema bogata, pri Maseratiju pa poleg tega ponujajo še vrsto dodatkov, recimo komplet petih kovčkov, posebej ukrojenih, da zapolnijo prtljažnik in/ali da so čvrsto pritrjeni na zadnjih sedežih.

Slovenski zastopnik za Maserati, Avto Triglav, načrtuje, da bo letos prodal skupaj 12 vozil te znamke, od tega pet GranCabriov, ki bodo k nam prišli sredi poletja z osnovno ceno dobrih 168 tisoč evrov. (VK)

Foto: VK

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol