Q Max Rally Geoss

28. 5. 2012
Deli
Q Max Rally Geoss

V soboto je po slovenskih in tudi italijanskih cestah potekal že 11. reli Geos, ki je poleg druženja letos velik poudarek namenil tudi dobrodelnosti in ekologiji.

Organizatorji so namreč pri končni razvrstitvi merili tudi porabo goriva, in sicer med prvim Petrolovim bencinskim servisom in zadnjim. Razlog, zakaj na Petrolovem, je enostaven, saj je bil Petrol tudi glavni pokrovitelj relija, s tem pa so se udeleženci prepričali tudi o učinkovitosti novega goriva Q Max. V slednjem kriteriju je zmago slavil Bogdan Pušnik, ki je s svojim predelanim BMW 1M porabil 14 odstotkov manj bencina kot je zapisano v tovarniških podatkih.

Za skupno zmago je štelo še precej drugih kriterijev, tudi tekmovanje v pikadu, ter seveda spretnostne vožnje. Prva je potekala na parkirišču pred Postojnsko jamo kjer so se tekmovalci presedli v Volkswagen Up!, druga pa v okolici kartodroma Koper, kjer so udeleženci vozili športne Citroene DS3. Zmago sta stavila Andrej in Danijela Prebil, ki sta tako kot zmagovalec pri porabi Bogdan Pušnik, prejela lepe nagrade glavnega pokrovitelja Petrola.

Na koncu se je v portoroškem klubu Paprika eden od glavnih organizatorjev Primož Lemež zahvalil sodelujočim in jih že povabil na prihodnji reli naslednje leto.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"