Range Rover Evoque s petimi vrati

26. 11. 2010
Deli
Range Rover Evoque

Na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, ki je svoje duri odprl ta teden, so premierno predstavili petvratnega Range Roverja Evoque.

Ta je, če odštejemo dodatni par vrat in za 30 milimetrov povišano streho, ki je tudi bolj ravna, skoraj povsem enak že videnemu trivratnemu Evoquu. Oba izhajata iz koncepta LRX in pomenita pravo prevetritev v razredu majhnih luksuznih SUV-ov. Zaradi sprememb na strehi je prednja šipa podaljšana za 60 milimetrov, zadek pa je rahlo spremenjen. Tako je spredaj za 30 milimetrov več prostora, zadaj pa za 40 milimetrov. Petvratni Evoque v primerjavi s trivratnim na zadnji klopi ponuja več prostora.

Prostornino prtljažnika je mogoče s podiranjem zadnje sedežne klopi povečati do 1.445 litrov. Land Rover obljublja prve dobave poleti 2011 in omenja cene od 35 tisoč evrov. Tovarna obljublja še luksuzno notranjost in odlično tehniko, v kateri so tudi prilagodljivi blažilniki MagneRide, ki bodo Evoquu omogočali odlične vozne lastnosti na cesti brez kratenja plezalnih sposobnosti.

Pod motornim pokrovom petvratnega Evoqua bodo enaki motorji kot pri trivratnem, kar pomeni 2, 2-litrski turbodizel moči 110 in 140 kilovatov ter 2, 0-litrski bencinski motor Si4 z neposrednim vbrizgom goriva, prisilnim polnjenjem in močjo 176 kilovatov. Pri Land Roverju omenjajo še aktivne žaromete, ogrevane šipe, sedeže in volanski obroč, vstop in zagon motorja brez ključa, satelitsko TV, samodejno parkiranje, nadzor mrtvih kotov, pet digitalnih kamer za vsekotni pogled, osempalčni zaslon in 20-palčna platišča.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja