Range Rover Evoque s platneno streho končno tu

9. 11. 2015
Deli

Tri leta po predstavitvi študije Evoqa s platneno streho na avtomobilskem salonu v Ženevi 2012 je končno tu tudi serijski Range Rover Evoque Kabriolet.

Najpomembnejša lastnost, ki Evoque Kabriolet zares loči od trivratnega Evoqua Coupéja, je seveda zložljiva platnena streha, ki je po navedbah Land Roverja najdaljša in najširša v primerjavi s katerokoli platneno streho na avtomobilih doslej. Kljub svoji velikosti se v 18 sekundah popolnoma samodejno zloži v prostor nad prtljažnikom in v 21 sekundah spet pokrije potniško kabino. Postopek je možen do hitrosti 48 kilometrov na uro. Ne glede na to, če je streha odprta ali zaprta, je v prtljažniku 251 litrov prostora. Za pasivno varnost je poskrbljeno tudi z aluminijastima varnostnima ploščama za zadnjimi sedeži, ki se v primeru prevračanja avtomobila aktivirata v 90 milisekundah.

Osnovne oblikovne poteze, dimenzije, podvozje, terensko, varnostno in info-zabavnostno tehniko si Evoque Kabriolet seveda deli z Evoquom Coupéjem. Pod motornim pokrovom se skriva izčrpna bencinsko-dizelska konjenica pod vodstvom najmočnejšega aluminijastega bencinskega štirivaljnika Si4, ki z 240 "konjskimi močmi" in 340 njutonmetri zagotavlja šprint v 7,8 sekunde do 100 km/h in največjo hitrost 209 km/h.

Range Rover Evoque Kabriolet bodo, tako kot ostala Evoqua, izdelovali v britanski tovarni v Halewoodu, naprodaj pa bo prihodnjo pomlad.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja