Razkošna loža v osebnem avtomobilu

26. 4. 2015
Deli

Volvo je predstavil Excellence Lounge Console, koncept nove razporeditve potniškega prostora, ki močno poveča razkošno udobje potnikov v Volvu XC90.

Iz potniške kabine Volva XC90 so namreč odstranili sovoznikov sedež in ga nadomestili s sklopom za povečanje udobja, ki zaposlenim poslovnežem, ki jih naokoli seveda vozi voznik, omogoči dodatno sprostitev in tudi opravljanje dela. Velika konzola namreč vsebuje delovno mizo, ki jo je mogoče dvigniti, da razkrije osvetljeno kozmetično ogledalo ter predalčke za osebne predmete ali kozmetiko. Ko se miza zasuka za 90 stopinj navzgor, se spremeni v 17-palčni multimedijski zaslon. Pod oblazinjenim naslonjalom za noge je še polička za čevlje.

Volvovi oblikovalci so na zamisel o tako spremenjenem življenjskem prostoru v avtomobilu menda prišli po opravljeni demografski raziskavi, med katero so poskušali dognati, česa si želijo poslovni uporabniki avtomobilov. Pravijo, da ljudje, ki so stalno na poti in jih njihov hektični življenjski slog vodi od dogodka do dogodka in od sestanka do sestanka, potrebujejo nekaj razkošnega prostora in časa, ki jim omogoča sprostitev in osvežitev pred naslednjo nalogo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja