Razkrivamo: BMW serije 5 tudi kot priključni hibrid

18. 1. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Vohunski fotografi so ujeli prihodnji BMW serije 5 zgolj z lahko kamuflažo, ki že močneje nakazuje njegove karoserijske linije.

Kot je videti, bo BMW serije 5 prihodnje generacije prevzel veliko elementov skulpturnega oblikovnega pristopa, ki ga je bavarska znamka napovedala s študijo Vision Connected Drive in so možno prisotni tudi na najnovejši seriji 7. Verjetno bo imel tudi veliko konstrukcijskih in karoserijskih elementov iz plastike okrepljene z ogljikovimi vlakni CFRP, ki bodo pripomogli k občutnemu zmanjšanju njegove teže.

Novi BMW serije 5 bi lahko bil tudi osnova za visoko učinkoviti model z gospodarnim turbodizelskim trivaljnikom, kot so poročali na blogu BMWBLOG, pa mu bodo verjetno namenili tudi dva priključno hibridna pogonska sklopa, ki ju bodo zasnovali na tehniki BMW-ja 330e in ju bo sestavljala kombinacija bencinskih štirivaljnikov in elektromotorjev. 530e bo razpolagal s sistemsko močjo okrog 280 'konj' in električnim dosegom do 35 kilometrov, pogonski sklop v 540e pa s sistemsko močjo 326 'konj' in okrog 30 kilometri električnega dosega pri največji hitrosti 120 km/h. Obema različicama naj bi namenili tudi možnost brezžičnega polnjenja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja