Razkrivamo: BMW serije 7

1. 7. 2014
Deli
Razkrivamo: BMW serije 7

Ponovno objavljamo fotografije nove serije 7, ki naj bi na ceste zapeljala proti koncu prihodnjega leta oziroma v začetku leta 2016.

Pri BMW-ju napovedujejo povsem novo notranjost, drugačna pa bo seveda tudi zunanjost. Že nakaj časa je pri Nemcih v ospredju tudi skrb za okolje, posledično tudi zaradi vse ostrejših okoljevarstvenih zahtev. Rešitve na poti k uspehu zagotovo predstavljajo tudi zniževanje mase vozil, varčnejši motorji in že uveljavljene BMW-jeve Efficient-Dynamics tehnologije.

Pri zniževanju mase se BMW že nekaj časa poslužuje tudi rabe alternativnih materialov, predvsem aluminija pa tudi karbonskih vlaken, ki jih lahko pričakujemo na pokrovu motorja, strehi in tudi nekaterih drugih delih karoserije. Manjša masa seveda ne pripomore zgolj k varčnosti, temveč omogoča tudi boljše obnašanje avtomobila, boljše pospeševanje a tudi učinkovitejše zaviranje.

Motorna paleta seveda še ni povsem znana, je pa jasno, da bo bogata. Ponujala bo tako šest-, osem- in tudi dvanajstvaljne motorje, seveda pa ne bo šlo brez hibridi, morda tudi priključnega, pri čemer se bo BMW opiral na sodelovanje z japonsko Toyoto.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel