Razkrivamo, kje se nahajajo sloviti voditelji The Grand Toura!

2. 7. 2022 | Jaka Drozg
Deli
Razkrivamo, kje se nahajajo sloviti voditelji The Grand Toura! (foto: Amazon Prime Video)
Amazon Prime Video

Najnovejšo epizodo so Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May snemali tudi v Sloveniji.

Po Jeremyjevi objavi fotografije Blejskega jezera, h kateri je pripisal: "Slovenia: very unshit" (Slovenija, zelo ne zanič), je v slovenskih medijih odjeknila novica, da se sveta trojica avtomobilskih novinarjev – Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond – te dni nahajajo v Sloveniji. Pri nas so namreč snemali novo epizodo serije The Grand Tour.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

V Slovenijo so se pripeljali v sredo, kjer naj bi po doskočišču planiške velikanke spustili avtomobil. Pot so nadaljevali proti Bledu, kjer so tudi prenočili, dan kasneje pa so se odpravili proti Veliki planini. Po Jeremyjevih objavah je bilo razivdno še, da so v petek zvečer nazdravili na prizorišču Zlate lisice na mariborskem Pohorju, Hammond pa se je z lahkotnim tekom vzpel tudi po strmini. Po naših informacijah naj bi snemali tudi na mariborskem letališču.

Katere avtomobile so vozili?

Jeremy Clarkson je Slovenijo prečkal v vpadljivi Mitsouki Le-Seyde, omejeni seriji avtomobila iz leta 1990, ki temelji na Nissan Silvii S13. Richard Hammond je vozil ameriški športni poltovornjak Chevrolet SSR, ki mu je med vožnjo po Sloveniji za trenutek zagodila okvara motorja, James May pa je bil opažen za volanom Crosley Convertible iz leta 1947, ki pod motornim pokrovom skriva nič kaj mogočnih 26,5 ‘konjev.’

Na več kot 2000 kilometrov dolgem izletu, ki naj bi ga končali v Sloveniji, so prečkali tudi Poljsko, Češko, Slovaško in Madžarsko. V času snemanja je bil James opažen za volanom AirCar-a, slovaškega letečega avtomobila, Jeremy je vozil dirkalno Škodo 1100 OHC iz leta 1956 – eno od le dveh na svetu, Richard pa je imel nesrečo na dirkališču na Poljskem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grand Tour Nation (@grandtournation)

Objavo epizode, v kateri so se vozili po Sloveniji, naj bi lahko pričakovali v januarju prihodnjega leta, za ogled pa bo na voljo na naročniški storitvi pretakanja vsebin Amazon Prime Video. Pred tem naj bi bila objavljena še ena epizoda, ki so jo v začetku leta snemali na norveškem in v okolici Severnega tečaja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja