Razkrivamo: Mercedes-Benz razreda X

25. 5. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Mercedes-Benz je že lani s prvo uradno skico napovedal svoj poltovornjak, ki naj bi ga v študijski verziji videli oktobra v Parizu, na ceste pa bi lahko zapeljal konec prihodnjega leta - zelo verjetno z imenom razred X.

Zdaj so ga fotografi ujeli tudi med praktičnimi testi. VNa vohunskih fotografijah je sicer močno zakrit, a pod kamuflažo lahko zaslutimo široko masko hladilnika, nazaj zavihane žaromete in precej zaobljene karoserijske linije. Precej si deli tudi z Mercedesovimi športnimi terenci, kakršna sta GLE in GLE Coupé.

Pod pločevino bo Mercedesov poltovornjak imel veliko skupnega z Nissanom Navaro, a bo NIssanov 2,3-litrski turbodizelski motor verjetno nadomeščen z dizelskimi in bencinskimi štirivaljniki in šestvaljniki iz Stuttgarta. Morda bo na voljo celo priključno hibridna različica.

Mercedes-Benz razreda X si bo prostor v razredu lahkih gospodarskih vozil seveda delil c Sprinterjem, Vitom in Citanom, zato bo po njihovem zgledu najverjetneje na voljo v bolj lakonskih delovnih in v razkošno opremljenih potniških različicah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"