Razkrivamo: Opel Ampera druge generacije

16. 2. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Potem ko je Opel predstavil evropeizirano različico dosegljivega električnega avtomobila Chevroleta Bolta, ki se bo tostran Atlantika imenoval Ampera-e, je vse bolj jasno, da bo v Evropo pripeljal tudi druga generacija avtomobila s podaljševalnikom dosega, Opla Ampere.

Tako kot v prvi generaciji, bo tudi novi Opel Ampera tehnično identičen Chevroletu Voltu, tokrat seveda v drugi generaciji. V Veliki Britaniji ga bodo ponudili kot Vauxhall Ampero, v Avstraliji pa se bo imenoval Holden Volt. Zelo verjetno je, da bodo tako kot Volta tudi Ampero druge generacije izdelovali v ameriškem Michiganu.

Kot je videti iz vohunskih fotografij, se bo Opel Ampera v novi generaciji oblikovno precej manj razlikoval od Chevroleta Volta, kot pa je to bilo v prvi generaciji. Kot kaže bo glavne razlike mogoče zaznati le na obeh odbijačih. Najverjetneje bo enak kot v Voltu tudi pogonski sklop nove Ampere. Volta poganja 111-kilovatni elektromotor, ki se napaja iz litij-ionske baterije s kapaciteto 18,4 kWh, Ko po približno 85 kilometrih zmanjka elektrike, se vključi še 75-kilovatni bencinski motor, ki mu v vlogi podaljševalnika dosega avtonomijo podaljša do 675 kilometrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"