Razkrivamo: Opel Meriva

22. 9. 2015
Deli

Fotografi so prvič zalotili novega Opla Merivo, ki naj bi v nasprotju od sedanjega popolnoma enoprostorsko zasnovanega imel bolj križansko zasnovo.

Verjetno ni naključje, da so Merivo opazili na istem območju, kjer so preskušali tudi novega Peugeota 3008. Opel namreč pri njenem razvoju sodeluje s francoskim partnerjem. General Motors in PSA Peugeot Citroën sta pred leti podpisala precej obetavno pogodbo o sodelovanju, ki pa ni obrodila pričakovanih sadov. Plod sodelovanja je ostala le nova Meriva, ki jo bodo skupaj s Peugeotom 3008 druge generacije izdelovali v GM-ovi španski tovarni v Zaragozi.

Oba avtomobila si bosta delila modularno platformo EMP2, ni pa gotovo, če si bosta delila tudi motorje. Merivi bodo vsekakor namenili Oplove sodobne motorje, ki jih poznamo iz nove Astre.

Meriva bo z novo generacijo izgubila tudi znamenita "samomorilska" zadnja vrata ter enoprostorsko zasnovo, ki jo bo nadomestila križanska. Če ne bi bilo takšne spremembe, bi Opel verjetno ustavil razvoj nove generacije Merive in jo ukinil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol