Razkrivamo: Volkswagen Golf GTD Variant

2. 2. 2015
Deli

Volkswagen je razkril športno družinsko naravnani Golf.

Ko so pri Volkswagnu 'v igri' kratice GT, GTI ali GTD, se ve, da ne gre za običajen avtomobil. Z njimi Nemci označujejo športne avtomobile, dostopne širšemu krogu kupcev. To v prvi vrsti seveda pomeni, da so avtomobili opremljeni z zmogljivimi motorji, a hkrati ne smejo biti (pre)dragi, dobrodošlo pa je tudi, da so prijazni do družinskega proračuna. Če ne z osnovno ceno, pa vsaj z porabo goriva. Vse omenjeno je Volkswagen združil v kratico GTD. Prinaša oblikovno všečen in cenovno dostopen avtomobil. Hkrati je motor dovolj zmogljiv, da omogoča tudi hitrejšo, že celo športno vožnjo, ob tem pa porabi, malo, kaj malo, zelo malo goriva. Jasno, ko pa je v Golfu GTD turbodizelski motor s 184 'konji', ki po tovarniških obljubah za 100 prevoženih kilometrov porabi vsega 4,2 l/100 km.

Zdaj pri Volkswagnu predstavljajo še družinsko usmerjen 'dirkalnik' Golf GTD Variant, ki se prav tako ponaša z 2-litrskim turbodizelskim motorjem s 184 'konji' in 380 Nm navora, ki poskrbijo, da GTD Variant z mesta do 100 km/h pospeši v 7,9 sekunde, pri tem pa porabi skromnih 4,4 litra plinskega olja.

Volkswagen Golf GTD Variant bo uradno predstavljen marca na ženevskem avtomobilskem salonu, že zdaj pa ga je tudi v Sloveniji mogoče naročiti in zanj odšteti 31.975 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja