Renault Kwid Climber in Racer: študiji za Indijo

4. 2. 2016
Deli

Renault je za avtomobilski salon v indijski prestolnici New Delhi pripravil dve študijski rezličici svojega indijskega modela Kwida: Kwid Climber, ki se s cest podaja na manj utrjene podlage, in Kwid Racer, ki ga je namenil dirkalnim stezam.

Renault Kwid Climber se z povečano oddaljenostjo dna od tal, širokimi koloteki, kratkimi previsi in gumami s posebnim vzorcem tekalne površine lahko poda na neurejene podlage. K temu pripomorejo tudi bolj zajetni odbijali in plastična zaščita pločevine, terenski nastop pa okrepi tudi živahna rumena barva zunanjosti.

Renault Kwid Racer je z 18-palčnimi lahkimi platišči, nizkoprofilnimi gumami, izboljšano aerodinamiko, školjkastimi sedeži in varnostno kletko bolj primeren za dirkališča. To poudarijo tudi metalno modra barva, široki vstopniki za zrak, krilca in difuzor. V notranjosti med materiali izstopajo alkantara, aluminij in ogljikova vlakna, elemente v titanovo črni barvi pa poudarjajo rdeči vstavki. Zaslon na sredinski konzoli posreduje telemetrične podatke, s katerimi lahko voznik stalno spremlja svoje dosežke.

Kot pravijo pri Renaultu oba modela izražata različni osebnosti, ki se odlično dopolnjujeta med seboj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja