Novice Promocijsko sporočilo

Renault Scenic XMOD – vodilni enoprostornik s terenskim pridihom

17. 5. 2013
Deli

Renaultovega Scenica vam zagotovo ni potrebno posebej predstavljati, saj gre za najbolj prodajani družinski avto tega razreda v Sloveniji. Športen in eleganten Scénic Xmod je v tej ponudbi novinec, ki prefinjeni svet enoprostornikov združuje s potezami terenskega križanca. Večja odmaknjenost od tal in posebna lita platišča se ujemajo s opaznima odbijačema spredaj in zadaj, zaščitnima obrobama pragov in kromastima strešnima nosilcema. Bolj izrazen prednji del vključuje nove oblikovne poteze znamke Renault in je podčrtan z nizoma svetlobnih diod (LED) za dnevne luči.

ZNOTRAJ TEHNOLOGIJA, KI ZAGOTAVLJA UŽITEK V VOŽNJI

Znotraj Scénica Xmod se voznik znajde v prijetnem in funkcionalno zasnovanem okolju s posebno, za Xmod razvito osrednjo konzolo. Najbolje opremljena različica Scénica Xmod ima na spodnjem robu prirezan volan, aluminijske obloge stopalk in glave prestavne ročice ter nove okrasne dodatke. Opremo dopolnjujejo z okrasnimi šivi obogatene prevleke iz kombinacije usnja in alkantare.

SPODAJ »EXTENDED GRIP« ZA OHRANITEV NADZORA

Scénic Xmod je prvi Renaultov model, ki ima lahko vgrajen napredni sistem nadzora oprijema pogonskih koles »Extended Grip«. Ta omogoča, da se avto zanesljivo drži cestišča tudi v zahtevnejših voznih razmerah na snegu, blatu, pesku ... Prek okroglega gumba na osrednji konzoli lahko voznik izbira med tremi načini delovanja. V načinu "Ekspert" sistem »Extended Grip« upravlja zavorni sistem, vozniku pa prepušča popoln nadzor nad navorom motorja. Način "Cesta" zagotavlja običajno delovanje nadzora nad oprijemom koles in se vedno znova samodejno vklopi pri hitrosti nad 40 km na uro. Način "Mehka podlaga" optimizira delovanje zavornega sistema in navora motorja glede na razpoložljiv oprijem koles.

CELOTEN GENSKI ZAPIS SCÉNICA: PROSTORNOST IN UDOBJE

Scénic Xmod ohranja vse ključne odlike, zaradi katerih je Scénic postal merilo v svojem segmentu kompaktnih enoprostornikov. Prtljažnik je s prostornino do 555 litrov eden najprostornejših v razredu. Nič manj kot za 71 litrov je prostora na raznih odlagalnih mestih, ki so domiselno razporejena po vsem avtomobilu. Scénic XMOD zagotavlja enostavno, učinkovito in naglo prilagodljivost prostora: sedeži so posamični, zložljivi in odstranljivi, s čimer ponujajo številne možnosti namestitev potnikov.