Renaultu je predčasno "ušel" novi Espace! To vemo sedaj ...

Namenoma ali po nesreči je Renault na svoji spletni strani objavil navodila za uporabo novega Espacea, avtomobila, ki šele prihaja in ga Renault diskretno napoveduje že nekaj časa.

Renaultu je predčasno "ušel" novi Espace! To vemo sedaj ... (foto: Renault) Renault
20. 3. 2023

S tem Francozi odkrivajo kar nekaj podrobnosti prihajajočega avtomobila. Glede na to, da bo narejen na podaljšani osnovi Australa, so bile osnovne karakteristike bolj ali manj jasne. Zdaj je jasnih še nekaj več podrobnosti.

Predvsem zdaj vemo, kakšne bodo zunanje dimenzije avtomobila. V dolžino bo meril 4,72 metra, kar je 21 centimetrov več od Australa. S tem so naredili tudi prostor za tretjo sedežno vrsto, v kateri sta mesto našla dva (manjša - zasilna) sedeža. Medosna razdalja znaša 2,74 metra (malenkost več kot pri Australu), medtem ko v širino meri 1,83 metra (enako kot pri Australu)

Da boste Australa in Espacea lažje ločili, so poskrbeli na zadku, kjer si bosta poleg bočne linije avtomobila najbolj različna. Koliko, pa bomo videli ob predstavitvi. Zdaj je torej jasno, da gre "zgolj" za podaljšanega Australa, tako da lahko pričakujemo tudi podobno, če ne enako motorno ponudbo.

Renault napoveduje razkritje novega avtomobila s starim imenom za 28. marec.

Preberite še: Kadjar? Kaj je že to?

Test Renaulta Australa pa si lahko pogledati tudi v video obliki