Rimac Nevera je na Nürburgringu hitrejša od Tesle. Ne boste verjeli za koliko!

20. 8. 2023 | Gregor Žvab
Deli
Rimac Nevera je na Nürburgringu hitrejša od Tesle. Ne boste verjeli za koliko! (foto: Rimac)
Rimac

Rimac Nevera ni Tesle le premagala, ampak jo je dobesedno poteptala.

Nürburgring je proga, na kateri večina proizvajalcev dodobra preizkusi svoje prihajajoče modele, hkrati pa je za proizvajalce pomemben tudi podatek, kako hitro njihov avtomobil prevozi "zeleni pekel". Sicer bolj zaradi prestiža in bahanja, a vseeno. Tisti, ki je najhitrejši tam, je po mnenju mnogih najhitrejši povsod.

V začetku junija je Tesla na legendarno stezo poslala model S Plaid z opcijskim "track pack" dodatki. Voznik Tom Schwister je takrat postavil čas 7:25,231, kar je pomenilo, da so postavili najhitrejši čas med serijskimi električnimi avtomobili.

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo na Nürburgring svojo Nevero poslal še Rimac. 18. avgusta se je po nekaj testnih vožnjah v težkih vremenskih razmerah to tudi zgodilo. Testni voznik in dirkač Martin Kodrić je postavil čas 7:05,298 in za kar 20 sekund premagal čas, ki so ga le dobra dva meseca prej postavili Američani.

Dosežek sovpada z razkritjem omejene serije Nevere imenovane "Time attack", ki jo prav v teh dneh predstavljajo v Kaliforniji. Odeta je v črno barvo z zelenimi, dirkaškimi črtami. Celoten videz je navdihnilo neurje, po katerem je Nevera poimenovana, hkrati pa se na neki način poklanja tudi BMW serije 3, s katerim je Mate Rimac začel svojo uspešno zgodbo.

Preberite še: Novi GT je ... drugačen. A ohranja bistvo

BONUS VIDEO: ‘Zlobno zeleni’ Ford Focus ima paket za dirkališča – poglej si te nore izboljšave

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol