Samovozeči robotaksi se je zabetoniral na mestu. Dobesedno

18. 8. 2023 | Gregor Žvab
Deli
Samovozeči robotaksi se je zabetoniral na mestu. Dobesedno (foto: Cruise)
Cruise

S samovozečimi avtomobili je še kar nekaj križev in težav, saj se v določenih okoliščinah enostavno ne znajdejo. V eno izmed nepredvidljivih se je "zataknil" tudi robotaksi podjetja Cruise.

Med vožnjo je namreč avto naletel na gradbišče. Ker ga ni ustrezno prepoznal, je zapeljal naravnost v svež beton in - obtičal. Morda so temu botrovale pomanjkljive oznake na vozišču ali pa zgolj "prekratka" pamet samovozečega avtomobila. Je pa to zagotovo situacija, ki jo bodo morali inženirji na neki način vkomponirati v možgane tovrstnih vozil.

V okolici incidenta v San Franciscu se je zbralo kar nekaj ljudi, zato so posnetki vkopanega avtomobila hitro zaokrožili po spletu, pojavilo pa se je tudi precej zlobnih komentarjev, na katere pa so pri Cruisu hitro odgovorili.

Ni pa to prvi tak dogodek Cruisovega robotaksija v San Franciscu. Pred dnevi je eno izmed njihovih vozil za kar 20 minut ustavilo promet, saj se zaradi težav v komunikacijski opremi ni premaknilo z mesta. Vsi ti dogodki so se zgodili le malo za tem, ko je uradni organ dovolil razširitev območja avtonomnih vozil za podjetji Cruise in Waymo na celoten San Francisco.

Cruise sicer za svojo floto avtonomnih robotaksijev uporablja električne avtomobile Chevrolet Bolt, lastnik podjetja pa je General Motors. 

Preberite še: To je najnovejši danski superšportnik, na katerega pa bo treba še malo počakati

BONUS VIDEO: Bo tako izgledala prihodnost osebne mobilnosti?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol