Poglejte novega Rolls-Roycea, ki ga navdihuje eden najbolj impresivnih naravnih pojavov!

13. 10. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Omejena serija Ghosta je še en dokaz, da Britanci posvetijo čas vsaki najmanjši podrobnosti.

Rolls-Royce predstavlja omejeno izvedenko Ghost, ki jo navdihujejo dramatičnost, spektakularnost in skrivnostnost pojava, ki Srednje, Severne in Južne Amerike čaka v soboto - sončev mrk. Kaj torej ponuja še bolj poseben model enega najbolj posebnih avtomobilov na svetu?

Britanci so ga poimenovali Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collection, to ime pa bo nosilo le 25 avtomobilov. Motiv sončevega mrka se pojavlja na karoseriji avtomobila in v kabini.

Posebna barva

V barvo so dodali bakreni prah, ki daje karoseriji poseben lesk. Črta vzdolž strani avtomobila, zavorne čeljusti in nekaj drugih podrobnosti so v oranžnem odtenku, ki ga najdemo tudi v kabini.

Oranžni detajli se pojavijo še na armaturni plošči, vratnih tapetah in sedežih - slednji so še bolj posebni. Skozi perforirano črno usnje vzorec tisočerih majhnih lukenj pričara sončni zahod, kot da sončev mrk na stropu ni dovolj!

Poglejte, s kakšno mojstrovino se je Bugatti poklonil zlati dobi svojih avtomobilov!

Kako, na stropu?

Rolls-Royce ima običajno zvezdnato nebo, pri tej omejeni seriji pa je seveda smiseln motiv še sončev mrk. Ob odprtju in zaprtju vrat bodo zvezde na nebu poustvarile motiv sončevega mrka. Animacija bo trajala 7 minut in 31 sekund - natanko toliko lahko najdlje traja sončev mrk; niti sekunde dlje!

Koliko je ura?

Če ste mislili, da se pri sedežih in stropni tapeti konča, ste se zmotili. Uri pri tej posebni in omejeni seriji avtomobilov so pri Rolls-Royceu dodali še 0,5-karatni diamant - ta predstavlja "blisk" svetlobe, ki se pojavi tik pred in takoj za sončevim mrkom. 

Preberite še: To je BMW SUV s povsem novim zadkom

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

 

 

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol