Rolls-Royce predstavlja 'zasebni apartma' v podaljšanem Phantomu

31. 8. 2018
Deli

Rolls-Royce, ki se vsekakor uvršča med proizvajalce najbolj razkošnih avtomobilov, je na avtomobilskem salonu v Chengduju na Kitajskem predstavil zasebni apartma Privacy Suite, ki so ga uredili v zadnjem delu Phatnoma s podaljšano medosno razdaljo.

Kot pravijo pri Rolls-Royceu, Phantom že več kot 90 let velja za enega najbolj razkošnih avtomobilov, legendo, s katero so vedno bili povezani tudi vplivni in enigmatični posamezniki, ki so tudi na svojih potovanjih z avtomobili pričakovali vrhunsko udobje in "razkošje zasebnosti".

Temu sledi tudi Privacy Suite, pri katerem za ločitev od vozniške kabine skrbi elektrokromatsko steklo, ki ga potnik lahko v trenutku zatemni zgolj s pritiskom na gumb. Popolna je tudi zvočna izolacija kabine, pri kateri so tehniki šli še korak naprej od že sicer zelo tihe Phantomove serijske kabine. S posebno plastjo so preprečili, da bi v vozniško kabino uhajali zvoki z zadnjega dela, hkrati pa so za komunikacijo med voznikom in potnikom poskrbeli s pomočjo interkoma. Potnik v zadnjem delu lahko kadarkoli odpre neposredno govorno linijo z voznikom, medtem ko lahko voznik zgolj "pokliče" potnika v zadnjem delu, ki se odloči, ali se bo na klic odzval ali ne. V pregradi je tudi fizična odprtina, prek katere si lahko potniki v prednjem in zadnjem delu izmenjujejo dokumente in druge predmete. Tudi to upravlja potnik v apartmaju.

Stekla v Privacy Suite so opremljene tudi z zavesami, ki še povečajo zasebnost kabine, za dobro počutje pa skrbi tudi "zvezdni strop". Zabavi je namenjen sistem Rear Theatre Entertainment, ki ga sestavljata dva 12-palčna zaslona, ki sta povezana z avtomobilskim informacijsko-razvedrilnim sistemom, opremljena pa sta tudi z vmesnikom HDMI, preko katerega lahko potniki dostopajo do svojih mobilnih napravic. Potniki ga upravljajo prek stikal na osrednji konzoli, kjer za občutek razkošja dodatno poskrbi tudi analogna ura z bisernim videzom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"