Rolls-Royce v britanskem filmskem arhivu

7. 4. 2015
Deli

Nacionalni arhiv Britanskega filmskega inštituta je v svojo zbirko uvrstil film "And the World Stood Still", s katerim je Rolls-Royce predstavil model Wraith.

Rolls-Royce je uvrstitev filma v eno najpomembnejših filmskih zbirk na svetu proslavil z posebno serijo svojega najmočnejšega avtomobila Wraith "Inspired by Film", ki jo bo občinstvu predstavil na avtomobilskem salonu v New Yorku. Z njim nadaljuje temo filma, kar se odraža v dveh odtenkih srebrne barve, ki naj bi subtilno namigovala na filmsko platno, srebrna maskota Spirit of Ecstasy pa naj bi bila v vlogi usodne ženske, ki voznika popelje v nepričakovane avanture. Notranjost je nekoliko bolj živahna, saj antracitno usnje sedeža tvori nasprotje srebrnim vstavkom v armaturni plošči iz indonezijske ebenovine. Filmski značaj poudarjajo tudi razpotegnjene linije zadka, ki menda najdejo odmev v obdobju "film noir".

Film, ki so ga posneli na skrivnih lokacijah v Barceloni in pri tem za sekvenco "Timeslice" uporabili kar 100 digitalnih fotoaparatov, je vzbudil pozornost Patricka Russela, višjega kustosa za neigrane filme v British Film Institute, ki je v njem videl predvsem reprezentativni primerek sodobnega korporativnega promocijskega filma.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"