Rolls-Royce "Wraith - History of Rugby"

26. 9. 2015
Deli

Rolls Royce nadaljuje vrsto posebnih izdaj svojega razkošnega kupeja. Tokrat se s serijo "Wraith - History of Rugby" spominja ragbija kot ene najbolj značilnih britanskih iger.

Rolly-Roycev oddelek za posebne serije Rollys-Royce Bespoke je pri izdelavi serije izhajal iz bogate zgodovine angleškega ragbija, posebej pa se spominja Williama Webba Ellisa, ki je leta 1823 popolnoma spremenil pravila igre. Namesto da bi jo brcal je namreč žogo vzel v roke in stekel po igrišču. Kmalu po tistem so v šoli ragbija v Warwickshiru utemeljili pravila angleške igre kot jo poznamo danes.

Veliko oblikovnih posebnosti "Wraitha - History of Rugby" je znanih ljubiteljem ragbija, izhajajo pa tudi iz same šole ragbija v Warwickshiru. Takšna je denimo "angleško bela" barva karoserije, ki izhaja iz bele majice šolske ekipe, ki je svoj odmev našla tudi v angleškem moštvu ragbija. Ikonična je tudi rdeča vrtnica, ki krasi moštveno majico. Kot pravi izročilo, ja bila rdeča vrtnica znak kraljice Elizabete I., ki je moštvu leta 1567 ustanovljene šole ragbija dovolila, da jo uporablja za svoj simbol. Znak se velikokrat pojavi tudi v posebni seriji Wraitha. Všit je v vzglavnika, ponovi pa se tudi na osrednje delu armaturne plošče iz zloščenega črnega furnirja in na karoseriji.

Seveda je notranjost razkošno urejena v usnju, kar pa se ne konča le pri tem. Pri ikonskem izdelovalcu žog za ragbi Gilbertu so namreč iz enakega rdečega usnja, iz katerega je tudi okrasje belih sedežev, izdelali omejeno serijo žog, v katere so mojstri oddelka Rollys-Royce Bespoke všili značilno vrtnico. Vsak novi lastnik "Wraitha - History of Rugby" bo dobil po eno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja