Rolls-Royce Wraith "Inspired by Music"

10. 8. 2015
Deli

Rolls-Royce je predstavil posebno različico Wraitha "Inspired by Music" s katero je proslavil dolgoletno povezanost njegovih avtomobilov z zvezdniki rock and rolla.

Elvis Presley je leta 1961 kupil Rolly-Royce Phantom V, edini tedanji avtomobil, ki je ustrezal njegovemu statusu "kralja rock and rolla" in s tem se je začela dolgoletna povezanost zvezdnikov z avtomobili britanske zanamke. John Lennon je leta 1965 kupil Rolly-Royce Phantom V in mu dodal številne nenavadne dodatke, kakršni so bili televizor, prenosni hladilnik, gramofon in zatemnjene šipe in dvojna postelja. Še bolj nenavaden je bil psihedelični barvni vzorec na karoseriji, ki je pri marsikaterem sodobniku vzbujal občutke navdušenja pa tudi gnusa. Bobnar skupine The Who Keith Moon je na svoj 21. rojstni dan menda svoj Rolls-Royce zapeljal kar v plavalni bazen hotela Holiday Inn v Michiganu, kar pa ni čisto gotovo. Seveda to niso vsi dogodki, povezani z rock zvezdniki in njihovimi Rolls-Royci.

Kupci Wraitha so si lahko vse od predstavitve leta 2013 v njem omislili avdio sistem po meri, s serijo Wraith "Inspired by Music" pa je bil Rolls-Royce še nekoliko bolj korenit, saj je njegov zvočni sistem razvila skupina najboljših inženirjev za avtomobilski zvok, ki so tesno sodelovali z oblikovalci, ki so se morali pri vsaki spremembi posvetovati z glavnim inženirjem. Izrazito jasen zvok mu zagotavlja18-kanalni sistem z jakostjo 1300 W, ki ga sestavljajo dva basovska ter sedem visokotonskih in sedem srednjetonskih zvočnikov. Dva v višini poslušalčevih ušes skrbno vgrajena zvočnika zagotavljata vtis žive glasbe. Vrsta mikrofonov nadzoruje zvoke v notranjosti in zunanjosti avtomobila in jim samodejno prilagaja glasnost sistema. Notranjost in zunanjost avtomobila sta razkošno urejena z diskretnim pridihom bakrene barve.

Rolls-Royce Wraith "Inspired by Music" sicer zaključuje trilogijo posebnih serij, v kateri sta še Wraith "Inspired by Film" in Wraith "Inspired by Fashion".

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"