Ta nemška veriga se je odločila, da se odpove Teslam. Krivo pa je novo zavezništvo ...

10. 8. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Odločitev nima s samimi avtomobili praktično nič ...

Nemška veriga drogerij Rossmann je sporočila, da za svojo floto ne bo več kupovala avtomobilov znamke Tesla, kot razlog pa navaja podporo Elona Muska Donaldu Trumpu. Rossmann, ki zaposluje več kot 62.000 ljudi in ima več kot 4.700 poslovalnic po Evropi, je odločitev objavil 6. avgusta.

Podjetje je navedlo, da bo zaradi trajnostnih razlogov še naprej uporabljalo obstoječa vozila Tesla v svoji floti, vendar se bo za prihodnja naročila vozil obrnilo na druge proizvajalce in modele.

Ta nemška veriga se je odločila, da se odpove Teslam. Krivo pa je novo zavezništvo ...
Tesla

"Elon Musk ne skriva svoje podpore Donaldu Trumpu. Trump je večkrat opisal podnebne spremembe kot prevaro," je v izjavi dejal Raoul Rossmann, sin ustanovitelja podjetja Dirk Rossmanna. "To stališče je v ostrem nasprotju z misijo Tesle, ki prispeva k varovanju okolja s proizvodnjo električnih avtomobilov."

Musk, izvršni direktor Tesle je, kmalu po tem, ko je nekdanji predsednik preživel poskus atentata, Trumpa podprl na družbenem omrežju X, katerega lastnik je on sam. Musk je kasneje potrdil, da je opravil tudi donacijo Trumpovi kampanji.

Ta nemška veriga se je odločila, da se odpove Teslam. Krivo pa je novo zavezništvo ...
Profimedia

Rossmann trenutno v svoji floti, ki obsega skupno 800 vozil, uporablja 34 Teslinih avtomobilov, je sporočil predstavnik podjetja. Podjetje letno kupi približno 180 novih avtomobilov.

Nemški programski velikan SAP je že prej napovedal, da bo prenehal ponujati Tesle svojim zaposlenim, pri čemer je kot razlog navedel nihanje cen, ki je zapletalo upravljanje flote. Tudi podjetje za najem avtomobilov Sixt je napovedalo, da bo iz podobnih razlogov postopoma umaknilo Tesline avtomobile iz svoje flote .

Preberite še:

Novo na Metroplay: Goran Dragić iskreno o tem, kaj se je z njim dogajalo po osvojitvi naslova evropskih prvakov