Še četrta karoserija za Oplovo Astro

8. 6. 2012
Deli

S predstavitvijo na letošnjem moskovskem avtomobilskem salonu bo Opel zaokrožil svojo ponudbo karoserijskih različic pri Astri še z limuzino. Prodajo bodo začeli takoj za tem, limuzinska Astra pa je namenjena predvsem trgom vzhodne in južne Evrope, z vodilnima na tem področju, ruskim in turškim.

Limuzina je po dolžini seveda med petvratno in karavanom (dolga je 4,66 m; petvratna meri 4,42, karavan pa 4,70 m) in z enako medosno razdaljo kot je tista pri petvratni (2,69 m). Prtljažnik (460 l) sprejme za 90 litrov več prtljage kot pri petvratni, s prevračanjem naslonjal pa je mogoče vanjo spraviti celo dobrih tisoč litrov prtljage.

Na začetku prodaje bodo na voljo štirje bencinski motorji, ki so že tudi v dosedanji ponudbi pri Astri, med tremi turbodizli bosta oba 1,7-litrska (s 110 in 130 'konji') v spregi s sistemom start stop imela tudi precej ekonomično povprečno normno porabo (kombinirana zgolj 3,7 l na 100 km oz. 99 g izločenega CO2 na kilometer). Opel za začetek prihodnjega leta obljublja še dodatno bencinsko, najzmogljivejšo motorno različico z neposrednim vbrizgom (SIDI-ecotec) z 1,6 litra delovne prostornine in turbinskim puhalom.

Cene za zdaj še niso znane.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"