Še en Citroën DS - Wild Rubis

12. 4. 2013
Deli

Na letošnji 15. mednarodni avtomobilski razstavi v Šanghaju bo Citroën predstavil študijo svojega prvega terenca iz serije DS z malce nenavadnim imenom – Wild Rubis.

Ta novi 4,7 metra dolgi Citroën napoveduje serijski avtomobil, ki ga bodo najprej izdelovali na Kitajskem, kasneje pa ga morebiti tudi dodali v ponudbo linije DS v Evropi. S širino 1,95 in višino zgolj 1,59 metra (slednja kot pri DS4) je nenavadne oblike, najbolj pa izstopajo kar 21 palcev velika kolesa. Žarometi bodo v sodobni tehniki, torej izključno LED, oblikovalci pa so se tudi potrudili pri ustvarjanju tridimenzionalnega občutka okvira maske te študije.

Wilda Rubisa (kombinacija angleščine in francoščine, ki pomeni divji, neokrnjen rubin) naj bi poganjala hibridna kombinacija pogonskega sistema, 1,6-litrski turbobencinski motor zmore 220 'konj' in poganja prednji kolesi, 50-kilovatni elektromotor pa je nameščen zadaj in skrbi za to, da lahko Wild Rubis prepelje okoli 50 kilometrov brez oddajanja kakršnihkoli izpušnih plinov.

Citroën bo serijski avtomobil, ki bo nastal iz študije, oblikovane pod vodstvom prvega oblikovalca Thierryja Metroza, začel prodajati leta 2014, verjetno z imenom DSX 7 Hybrid4.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja