Seat Altea Freetrack zapeljal v Slovenijo

5. 10. 2007
Deli

Seatov pogled recimo na to, kako dinamični mladostniki (tudi po srcu) vidijo avtomobil, ki ne omejuje športa in zabave le na asfaltirane ceste, je Seat Altea Freetrack.

V osnovi je to Altea XL, a za štiri centimetre povišana, z dodatnimi plastičnimi obrobami okrog karoserije, z večjimi zunanjimi ogledali, motorno pa z dvema 2.0 TDI (140 in 170) ter z zmogljivim 2.0 TFSI (200) bencinskim turbom. Razlika je tudi v pogonu: v ponudbi je dvokolesni (z 2.0 TDI 140), a je po njem povpraševanje zanemarljivo, druga dva pa sta štirikolesno gnana po Volkswagnovem principu 4Motion (sredinski Haldex).

Cene: od malo manj kot 26 tisoč evrov za 2WD, vsekakor pa bo zanimivo, ko bo ta motor na voljo tudi za 4WD, saj sta druga dva (4WD) blizu oziroma prek 30 tisočakov. Dober paket opreme: PDC, 17-palčna lahka kolesa, tempomat, potovalni računalnik, ABS +, deljiva klimatska naprava, predelna mreža, rolo za zadnja bočna okna. Če jo naročite danes, jo boste dobili šele prihodnje leto, saj so vse letošnje že prodane. (VK)

Foto: Seat

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"