Seat Exeo naprodaj v Sloveniji

2. 6. 2009
Deli

(Znan) avtomobil je prejšnja generacija Audija A4, nov pa je marketinški pristop; zdaj se avtomobilu reče Seat Exeo, naravnan pa je tako, da širi ponudbo Seata (cenovno in po imidžu) navzgor.

V Sloveniji je že na prodaj, in sicer s petimi (trije bencinski, dva turbodizla) motorji, s tremi paketi opreme, v 14 zunanjih barvah, s šestimi kombinacijami notranjih materialov, s štirimi podobami armaturne plošče, z nekaj zanimivimi dodatnimi paketi opreme in z enim – ročnim šeststopenjskim – menjalnikom.

Motorji zmorejo od 75 do 147 kilovatov, jeseni pa pričakujemo še tretjo različico motorja 2.0 TDI (najšibkejšo, z 90 kilovati) ter kombijevsko (ST) obliko karoserije. V tem trenutku je najcenejši Exeo 1.6 Reference (19.878 evrov), najdražji 2.0 TDI (12 kW) Sport (26.250 evrov), verjetno najbolj priljubljen (2.0 TDI 105 kW Style) pa stane 25.171 evrov.

Vsi Exei imajo med drugim šest varnostnih blazin, ESP, sprednji meglenki, jeklena platišča, avdiosistem, ki bere tudi mp3, daljinsko osrednjo ključavnico ter elektriko za pomik vseh bočnih šip in zunanjih ogledal, deljivo klimatsko napravo in potovalni računalnik. Limuzin kanijo pri slovenskem uvozniku letos prodati 75, kombijev pa 25. Zagotovo pa velja: veliko avtomobila za svoj denar. (VK)

Foto: Seat

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol