Seat Tango za dva

13. 3. 2011
Deli
Seat Tango

Volkswagen je na lanskih avtomobilskih salonih kazal koncept roadsterja, imenovan BlueSport.

Študija je bila na ogled, da bi zbrali mnenja morebitnih kupcev, ki jih je očitno dovolj, saj pri Volkswagnu že razmišljajo o serijski proizvodnji. BlueSport pa naj bi imel tudi brata v Porschejevem in Audijevem modelu, in če bodo zvezde naklonjene, tudi v modelu, ki nosi značko španske znamke Seat.

Če ga bodo začeli izdelovati, bi bil Seatov športni roadster lahko videti tako, kot kaže ilustracija. Serija novih dvosedežnikov z mehko pomično streho (in nekaterih iz njih izvirajočih kupejev) koncerna Volkswagen je napovedana za leto 2014. Ker bo do takrat preteklo še kar nekaj časa, natančna tehnika še ni določena, kar pomeni, da še ni jasno, ali bodo imeli roadsterji štirikolesni pogon ali pogon na prednji ali zadnji kolesni par.

Motorji in oprema, h kateri spadajo tudi tehnični priboljški, se bodo od znamke do znamke razlikovali, seveda bo največ smetane s torte pobral Porsche. Seat bo, če ga bodo začeli izdelovati, zelo verjetno opremljen z bencinskim 1,6-litrskim strojem TSI z močjo okoli 155 kilovatov, poganjal pa bi ga lahko tudi 110-kilovatni 1,4-litrski prisilno polnjen bencinski stroj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol