Seksi Eva Padberg in Mercedes-Benz CLC

28. 1. 2008
Deli

Mercedes je za predstavitev novega kupeja CLC izbral berlinski teden mode in poleg pločevinastega novinca postavil plavolaso lepotico.

Eva Padberg in Mercedes-Benz CLC sta brez dvoma najlepši par letošnjega berlinskega tedna mode. Novi CLC s predhodnikom ima veliko skupnega, saj je narejen na enaki osnovi, se pa pri MB-ju hvalijo, da je novih ali prenovljenih kar 1.100 komponent.

Med podvige pri novem CLC-ju štejejo nov, prilagodljiv volanski servo, odličen infotainment z barvnim zaslonom, Bluetoothom, USB-priključkom, bralnikom pomnilniških kartic, vmesnikom za iPod in navigacijo s trdega diska ter novi štirivaljnik s 184 'konji', ki v primerjavi s predhodnim agregatom v povprečju popije več kot deset odstotkov manj goriva.

Vsi motorji (180 K, 200 K, 230, 350, 200 CDI, 220 CDI) bodo serijsko opremljeni s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa bodo v salonih uslišali tudi željo po petstopenjskem ročnem ali po 7G-Tronicu za modele V6. Novi CLC meri v dolžino 4.452, v širino 1.728 in v višino 1.405 milimetrov. V osnovni različici je prtljažnik velik 310 litrov, ob podrti zadnji sedežni klopi pa postreže s 1.100 litri prostora. Evropska prodaja CLC-ja se bo začela maja.

Foto: Mercedes-Benz

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja