Bi ga imeli? Naprodaj redek avto legendarnega zvezdnika, toda ko boste slišali za ceno …

13. 8. 2024
Deli

Avto je legendaren, vozil ga je kultni filmski zvezdnik, ob tem pa je zanimivo, da ima na števcu vsega 27.544 kilometrov. 

Ljubitelji posebnih avtomobilov z zanimivo preteklostjo bodo ta konec tedna prišli na svoj račun, saj se bo na dražbi prodajal Shelby Cobra, ki ga je nekoč vozil legendarni filmski igralec Steve McQueen.

Preberite še:

Steve McQueen je bil znan kot ljubitelj in zbiratelj avtomobilov, aktivno se je tudi ukvarjal z dirkanjem. Med njegovimi prevoznimi sredstvi je bila nekaj let tudi Shelby Cobra. Njena zgodba pa je nenavadna že zaradi tega, ker uradno nikoli ni bila igralčeva last. Njen prvi lastnik je bil producent David L. Wolper, drugi pa Elmer Bernstein, ki je nato posodil avto McQueenu med letoma 1965 in 1967.

Bi ga imeli? Naprodaj redek avto legendarnega zvezdnika, toda ko boste slišali za ceno …
Mecum Auctions

Cobro je kasneje kupil nek ameriški zbiratelj, nato pa je v začetku tisočletja pripotovala v Evropo. Leta 2003 je prišla v Švico in tri leta kasneje v Veliko Britanijo, kjer je ostala vse odtlej. Kljub pestri in dolgi preteklosti pa na števcu ni nabrala veliko kilometrov, le 27.544.

Danes je nekdanje vozilo zvezdnika filma Bullit v kar spodobnem, a ne izvrstnem stanju. Karoserija je sicer dobila pred približno dvajsetimi leti novo plast laka, varnostno kletko in nova 15-palčna kolesa Halibrand, potniška kabina pa je precej zdelana in bo potrebovala nekaj obnove.

Za potencialne kupce in zbiratelje bo pomembno dejstvo, da sta tako karoserija kot tudi motor povsem originalna. Pod pokrovom je 4,7-litrski V8 motor, povezan s štiristopenjskim ročnim menjalnikom, ki prenaša moč na zadnja kolesa. Pomemben podatek je tudi, da je avto naveden v uradnem Shelbyjevem registru in tako velja za zbirateljski primerek že brez povezave z zvezdniškim lastnikom.

Zadnja ovira, ki utegne ljubiteljem Shelby Cobre in Steva McQueena preprečiti nakup, pa je seveda cena. Po podatkih dražbene hiše Mecum Auctions bo moral kupec za avto odšteti vsaj med 1,25 in 1,5 milijona dolarji.

Predlog, ki je razburil številne: v gneči na avtocestah prednost za električna vozila?!

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac