Shuanghuan CEO je prvi kitajec v Sloveniji

20. 3. 2008
Deli

Pa smo ga dočakali. Tole je Shuanghuan (izgovor: Šanguan) CEO, športni terenec z evropsko homologacijo ter z motorjem, ki izpolnjuje normo Euro 4. Poglejte si tudi »crash-test« video!

CEO Sloni na Mitsubishijevi šasiji ter podvozju (spredaj posamične obese s paličnimi vzvojnimi vzmetmi, zadaj pa toga prema na več vodilih), ima Mitsubishijev 2, 4-litrski bencinski motor (92 kilovatov, 190 njutonmetrov) z Delphijevo elektroniko, električno priklopljiv štirikolesni pogon ter bogato opremo (v osnovnem paketu Luxury in za ceno 24.390 evrov dobite zavorni ABS, dve varnostni blazini, meglenke, parkirni PDC zadaj, avtoradio, ki bere tudi ploščke CD ter DVD ter razume format mp3, daljinsko osrednjo ključavnico, lahka platišča, usnjene sedeže, strešno okno in še kaj).

V Sloveniji je že naprodaj. Dokler uvozniku (Avto Celje) ne uspe postaviti načrtovane mreže devetih prodajalcev, bo treba na preizkusno vožnjo v Celje (Ipavčeva 12). Za letos načrtujejo prodajo 50 vozil. Za nadomestne dele obljubljajo največ tri dni dobavnega roka, če v Celju tega dela nimajo v zalogi. CEO ima klasično dvoletno garancijo oziroma do 100 tisoč prevoženih kilometrov. Dolg je 4, 7 metra, širok 1.870 in visok 1.820 milimetrov in je tisti mehki terenec, ki je dvignil veliko prahu v Evropi, saj je zadaj in s strani močno podoben X5, spredaj pa delno Land Cruiserju.

Shuanghuan_ceo_crash_test