Škoda Elroq znamko pelje v nov, med kupci zelo priljubljen razred

26. 9. 2024 | Jaka Drozg
Deli

Elroq je tudi prvi model, ki je prevzel Škodino novo oblikovno filozofijo.

Pred polno razkritvijo modela, ki se bo odvijala 1. oktobra na Škodinem Youtube kanalu, so nam že pripravili kratek video, ki ponudi dražljiv vpogled v nov oblikovni slog znamke, ki bo kasneje prevzel tudi ostale modele v ponudbi. Elroq bo tudi Škodin prvi povsem električni model v kompaktnem SUV razredu. Po dolžini naj bi za kakšen centimeter presegel termično gnani Karoq, še vedno pa bo občutno krajši od Enyaqa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Škoda Slovenija (@skoda.slovenija)

Kakšen bo nov oblikovni slog?

Iz posnetkov se da razkriti, da bo značko na motornem pokrovu zamenjal napis Škoda. Dnevni LED žarometi bodo v tankem pasu izhajali iz sprednje maske, matrične zasenčene luči pa se bodo skrivale v ločeni enoti spodaj, kot smo tega že vajeni od številnih Škodinih modelov. Nov oblikovni slog bo po njihovih besedah izžareval robustnost in uporabnost ter oddajal občutek moči in varnosti.

Škoda Elroq znamko pelje v nov, med kupci zelo priljubljen razred
Škoda

Pred javno predstavitvijo je znano še nekaj podrobnosti, od obsežne uporabe recikliranih materialov v kabini, do dveh različnih ambientnih zvokov, ki jih bo Elroq prepeval med vožnjo – eden bo namenjen le voznemu načinu Sport. Znani so tudi štiri pogonski sklopi prvotne ponudbe, ki bodo ponudili tri različne kapacitete baterijskega sklopa od 55 do 82 kilovatnih ur, moč elektromotorja med 125 ter 220 kilovati, ter izbiro med zadnjim ali štirikolesnim pogonom, ki pa bo zaenkrat na voljo le za vrh ponudbe.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem