Škoda Fabia Combi naprodaj v Sloveniji

25. 2. 2008
Deli

Na našem trgu se je začela prodajati nova generacija Škodinega najmanjšega kombija. Fabio Combi I so prodali v več kot 640 tisoč primerkih, kar je brez dvoma dober rezultat, ki ga bo novinka zaradi povečane konkurence (Clio Grandtour) težko presegla.

V primerjavi s predhodnico je novinka za sedem milimetrov daljša in zdaj meri 4.239 milimetrov. Za 46 milimetrov je višja in (tudi) zaradi tega prostornejša tako v potniški kabini kot tudi v prtljažniku, katerega prostornina se je povečala kar za 54 litrov (na 480 litrov), ob podrtih zadnjih sedežih pa je v njem prostora za skoraj 1.500 litrov prtljage. Vstopnica v svet nove Fabie Combi je model 1.2 Classic (na voljo so štirje bencinski in štirje dizelski motorji) za 9.214 evrov, za močnejšo (63 kilovatov) 1, 4-litrsko različico pa je treba odšteti 10.489 evrov.

Najcenejši turbodizel (1.4 TDI s 51 kilovati) stane 12.263 evrov, po moči (77 kW) precej spodobnejši 1, 9-litrski TDI pa je dražji za nekaj manj kot dva tisočaka. Osnovna oprema Classic ima ABS, deljivo zadnjo klop, varnostni blazini, servovolan, po višini in globini nastavljiv volan, nima pa klimatske naprave, električnih šip, električnih ogledalc, daljinskega centralnega zaklepanja in radia. Za te dobrote si bo treba omisliti opremo Ambiente in iz denarnice potegniti še dodaten šop evrov (najmanj 1.500, cena je odvisna od motorne različice).

Foto: Škoda

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja