Škoda je objavila prve fotografije prenovljene Fabie

9. 2. 2018
Deli

Škoda bo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila prenovljeno Fabio, ki so ji poleg oblikovne osvežitve namenili še nekaj dodatnih asistenčnih in infozabavnih sistemov ter nove motorje.

Med spremembami notranjosti izstopajo predvsem žarometi, ki bodo na voljo tudi s tehniko LED, kar bo prav tako veljalo za zadnje luči. Večji je nabor litih kolesnih platišč. V notranjosti so oblikovalci preoblikovali merilnike in armaturno ploščo, sedeži pa imajo možnost dveh dodatnih dvobarvnih vzorcev tkanine.

Izboljšan je infozabavni sistem, ki ga voznik pri različici opreme Swing lahko upravlja prek novega, 6,5-palčnega zaslona. Poleg sistema Škoda Connect bo na voljo povezava s pametnimi telefoni. Fabia bo po novem bolj varen avtomobil, saj so ji namenili več dodatnih asistenčnih sistemov, kakršni so zaznavanje objektov v mrtvem kotu, opozarjanje pred prečnim prometom za vozilom in samodejno zasenčenje žarometov.

Pod motornim pokrovom si ne bo več mogoče omisliti dizelskih motorjev, ampak le štiri bencinske trivaljnike z delovno prostornino enega litra. Dva bosta atmosferska z močmi 60 in 75 'konjev', dva pa turbobencinska z močmi 95 in 110 'konjev', ki bosta opremljena tudi s filtri trdnih delcev. Najmočnejši bo na voljo tudi v kombinaciji s sedemstopenjskim menjalnikom DSG.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol