Škoda FUNstar za mladostniško zabavo ob Vrbskem jezeru

1. 5. 2015
Deli

Se še spomnite Škode Felicie Fun, zabavnega "surferskega" poltovornjaka iz devetdesetih let. Gojenci Škodine poklicne šole so na osnovi trenutne Fabie razvili podobno študijo, poltovornjaček FUNstar, ki si ga bom lahko ogledali na majskem srečanju GTI ob Vrbskem jezeru.

Dve mladenki in 21 mladeničev so od lani novembra sodelovali pri šolskem projektu, med katerim so pod vodstvom Škodinega glavnega oblikovalca Jozefa Kabana svoje zamisli udejanjili v obliki študije. Fabii so odrezali karoserijo za stebričkom B, jo nadomestili z odprtim kesonom in tudi nekoliko naostrili karoserijske linije prednjega dela. Zanimiva je tudi kovinska barvna kombinacija svetlo sive, bele in svetlo zelene barve, ki jo poudarja led osvetlitev.

Za stik s tlemi skrbijo 18-palčna kolesa z Octavie RS, za pogon pa 122-"konjski" turbobencinski motor 1,2 TSI v kombinaciji s sedemstopenjskim menjalnikom DSG. Za silovito zvočno kuliso poskrbi 1400-vatni audio sistem.

Leta 1927 ustanovljena Škodina poklicna šola iz Mlade Boleslav je v sodelovanju s Škodinim oblikovalskim oddelkom letos drugič dala izbranim gojencem možnost, da na praktičnem izdelku izrazijo svoje zamisli. Lani so njeni vajenci ob Vrbskem jezeru tudi pokazali svoj izdelek, na škodi Citigo zasnovani kabriolet CityJet.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol