Škoda Kamiq je razkrila svojo notranjost

6. 2. 2019
Deli
Škoda Kamiq je razkrila svojo notranjost (foto: Škoda)
Škoda

Čeprav smo z njim že precej seznanjeni, Škoda pred dokončno predstavitvijo naslednji mesec v Ženevi nadaljuje postopno razkrivanje svojega novega najmanjšega križanca Kamiqa. Tokrat je na vrsti prva fotografija notranjosti kabine.

Kot pravijo pri Škodi, Kamiqova notranjost združuje ergonomijo in čustvenost z zanje običajno odlično prostornostjo. Bo tudi drugi model češke znamke, ki mu namenjajo novo zasnovo notranjosti, ki so jo prvič predstavili v študiji Vision RS in jo kot prvi namenili Scali.

Karakterna linija tako obdaja prosto stoječi, za dotik občutljivi zaslon, ki je postavljen visoko v voznikovo vidno polje, kaže linije motornega pokrova in tudi zagotavlja naslon za roko, ko voznik upravlja zaslon. Prav tako izstopa virtualni kokpit, ki bo na voljo za doplačilo in bo imel enega od največjih zaslonov v razredu z diagonalo 10,25 palca.

Armaturna plošča, ki bo odražala čustveni oblikovni jezik zunanjosti, bo na robovih z zračnikoma posegala v prostor vrat in tako povečala vtis širine. Tako kot obloge vrat bo obdana z mehko penasto plastiko s kristalno strukturo površine, ki postaja značilnost Škodinih modelov. K prijetnemu vzdušju bodo prispevale tudi različne ambientalne barve, dovolj kontrastnih dodatkov pa bo tudi na drugih elementih notranjosti in sedežih, ki bodo lahko izdelani iz mikrovlaken 'Suedia'.

Ker bo Kamiq zasnovan na modularni platformi MQB z medosno razdaljo 2,651 metra, bo kabina precej prostorna, prtljažnik pa se bo raztezal med 400 in 1.395 litri.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"