Škoda Kodiaq vRS se pripravlja na premiero

23. 8. 2018
Deli

Škoda je s prvima fotografijama, na katerih se ne vidi veliko, napovedala najbolj zmogljivo različico svojega večjega športnega terenca Kodiaqa. Škoda Kodiaq vRS bo premiero doživela na avtomobilskem salonu v Parizu.

Škoda Kodiaq vRS bo imela štirikolesni pogon, za katerega bo poskrbel dvolitrski biturbo dizelski štirivaljnik z močjo 239 'konjev' in navorom 500 njutonmetrov, najmočnejši serijski dizelski motor v vsej Škodini 120-letni zgodovini. Kodiaq vRS bo predstavil tudi nov logo vRS z rdečimi dodatki.

Škoda Kodiaq se bo tako pridružila seriji najbolj zmogljivih Škod, ki pod znakom vRS nastopajo od leta 2000, ko so predstavili prvo Octavio vRS, v njih pa se kaže tudi 117-letna zgodovina Škodinih avtomobilov v avtomobilskem športu. Črka 'v' v kratici sicer navaja na vrsto Škodinih zmag, 'RS' pa je kratica za Rally Sport, ki so jo prvič uporabili leta 1974 na relijevskih prototipih Škodah 180 RS in 200 RS. Leta 1975 je nastala Škoda 130 RS, 'Porsche vzhoda', ki je dvakrat zmagal na reliju Monte Carlo, enkrat pa tudi na reliju Acropolis.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak