Škoda nadaljuje napoved študije Vision RS z vpogledom v njeno notranjost

6. 9. 2018
Deli

Škoda nadaljuje napoved študije Vision RS, ki jo bo predstavila na avtomobilskem salonu v Parizu in bo napovedala prihodnje smernice Škodinih modelov s športno oznako RS. Tokrat je na vrsti vpogled v notranjost.

V spremljevalnem videu Škoda gledalca najprej povabi v njen oblikovalski studio v Pragi, v navdihujoče okolje stavbe v slogu art noveau, ki stoji na Masarykovem nabrežju, nedaleč od Hradčanov in Karlovega mosta, kjer – poleg studia v Mladi Boleslavi – za prihodnje Škode snujejo prve oblike.

Pri snovanju notranjosti študije Vision RS so oblikovalci izhajali iz koncepta prostornega in zračnega prostora z navidezno plavajočimi sedeži, elementi iz ogljikovih vlaken in kristalnega stekla, vpadljivimi svetlobnimi učinki in slogovnimi namigi na avtomobilski šport.

Razpotegnjena armaturna plošča z elementi iz ogljikovih vlaken se tako zgleduje po geometričnih oblikah sprednje maske, za žlahtni pridih pa skrbijo dodatki iz kristala uglednega češkega steklarja Lansvit. Na armaturni plošči so uredili tudi animacijo posebnega znaka RS s svetlobnimi učinki, ki nastajajo v povezavi z dotičnim zaslonom informacijsko-razvedrilnega sistema. Tudi osrednja konzola s shift-by-wire' regulatorjem menjalnika DSG je izdelana iz ogljikovih vlaken, v tem materialu pa so uredili tudi dekorativne elemente na vratih in sedežih, s čimer namigujejo na svet avtomobilskega športa. Tudi posebne kljuke vrat v obliki zanke so kazalnik dirkalnih avtomobilov.

Da pa študija ne bi kazala le športnosti, ampak tudi zavezo k trajnostnemu razvoju, so ogljikova vlakna izdelali iz 100-odstotno recikliranega poliestra, prevleke sedežev pa iz veganske alkantare.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja